Arhiva vesti

Narandžasti dan: “GSK za decu”

BEOGRAD, 29. avgust 2017. godine – U Domu “Drinka Pavlović” na Senjaku i Svratištu za decu Zvezdara, 29. juna organizovan je “Narandžasti dan” - volonterska akcija kompanije GSK (GlaxoSmithKline), usmerena na obezbeđivanje adekvatnog i prijatnog okruženja za korisnike ovih ustanova – decu bez roditeljskog staranja i decu uključenu u život ili rad na ulici. Pored volontiranja zaposlenih, ova kompanija je kroz edukativne programe i donacije podržala još dve ustanove u okviru Centra za zbrinjavanje odojčadi, dece i omladine: Dom “Jovan Jovanović Zmaj” i “OJ Materinski dom”, sa ciljem da se pored podrške deci i majkama ujedno ukaže na važnost toga da društvo neprestano pomaže rad ovih ustanova koje zbrinjavaju najranjivije članove naše zajednice.

Opširnije - Narandžasti dan: “GSK za decu” Opširnije

GSK dobitnik „Nacionalne nagrade za društvenu odgovornost“ Privredne komore Srbije

Za program podrške deci iz izbegličkih porodica u Srbiji, sproveden u okviru našeg dugoročnog partnerstva sa organizacijom „Save the Children“, našoj kompaniji je uručena „Nacionalna nagrada za odgovorno poslovanje“, koju dodeljuje Privredna komora Srbije, 10 aprila 2017. godine.

Opširnije - GSK dobitnik „Nacionalne nagrade za društvenu odgovornost“ Privredne komore Srbije Opširnije

„Testiranje je u modi“ – testiraj se na HIV! Kampanja na Beogradskoj nedelji mode

Tokom ovogodišnje jubilarne, 40. po redu Beogradske nedelje mode (Belgrade Fashion Week) kompanija GSK, u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, Studentskom poliklinikom i Asocijacijom „Duga“ pokrenula je kampanju „Testiranje je u modi“, posvećenu širenja svesti o značaju testiranja na HIV.

Opširnije - „Testiranje je u modi“ – testiraj se na HIV! Kampanja na Beogradskoj nedelji mode Opširnije

Narandžasti dan za decu sa smetnjama u razvoju

U Specijalnoj osnovnoj školi "Novi Beograd", 13. juna organizovana je volonterska akcija usmerena na obezbeđivanje adekvatnog i prijatnog okruženja za decu sa smetnjama u razvoju koja u njoj pohađaju nastavu. Uz pomoć nastvnog osoblja, akciju su organizovali zaposleni farmaceutske kompanije GSK (GlaxoSmithKline) u okviru svog tradicionalnog volonterskog programa “Narandžasti dan”.

Opširnije - Narandžasti dan za decu sa smetnjama u razvoju Opširnije