Nezavisne kliničke studije

GSK sprovodi veliki broj ispitivanja u vezi sa primenom svojih proizovoda. Informacije o njima su dostupne na različite načine.

Takođe, prepoznajemo da postoje istraživači iz drugih zdravstvenih institucija ili drugih oblika medicinskih mreža koji imaju naučne projekte i koji će tražiti našu podršku da ih sprovedu. Većina ovih projekata odnose se na naše proizvode, ali neki istraživački projekti mogu da budu zasnovani na bolesti ili da imaju drugi cilj. Takve studije su one u kojima je istraživačima obezbeđeno sponzorstvo za sprovođenje ispitivanja i za koje oni mogu tražiti podršku.

Osnova podrške

Podržavamo samo projekte koji imaju opravdanu naučnu svrhu. Odluka da se podrži predlog istraživanja je zasnovana na značaju istraživačkih ciljeva za nauku i pacijente, naučno obrazloženje za predloženu metodologiju, i mogućnosti da sponzor studije izvede etičnu studiju visokog kvaliteta.

Mi ne podržavamo istraživanja u želji da nagradimo zdravstvene radnike za upotrebu, kupovinu, preporuku ili propisivanje GSK proizvoda ili da ih ubedimo da to čine podržavanjem predloženih istraživanja. Za više informacija o našem pristupu u radu sa zdravstvenim radnicima na istraživanjima  pročitajte Collaborating on clinical trials and research.