Razvoj zaposlenih

Naša kompanija privlači talentovane ljude kroz investiranje u trening i razvoj zaposlenih, pružajući  zaposlenima  brojne mogućnosti za učenje i dalje napredovanje. Mi vrednujemo one koji nam donose duboku ekspertizu kao i one koji svojim širokim znanjem i iskustvom doprinose našem uspehu. Verujemo da razvoj karijere naših zaposlenih treba da bude fleksibilan i adaptibilan kako bi zadovoljio buduće potrebe našeg poslovanja, ali i da je uskladu sa aspiracijama i željama naših zaposlenih. U GSK-u, razvoj karijere se odvija kroz  neprestani razvoj sposobnosti, sticanje novih znanja i iskustava, i ne podrazumeva isključivo  formalna unapređenja.

Mogućnosti za učenje i razvoj

Mi verujemo da sticanje novih iskustva znatno doprinosi učenju i razvoju zaposlenih. Planiranjem, pravilnim odabirom i usmeravanjem zaposlenih ka aktivnostima kroz koje mogu sticati ova iskustva, mi podstičemo profesionalni razvoj naših zaposlenih.

Profesionalni razvoj zaposlenih se dešava kroz:

  • Učenje kroz radne aktivnosti – 70% učenja i razvoja se odvija  kroz obavljanje svakodnevnih aktivnosti i novih radnih zadataka. Naši menadžeri su posvećeni razvoju svojih zaposlenih tako što im omogućavaju raznovrsne radne zadatke ili učestvovanje na novim projektima. U okviru planiranih aktivnosti, oni redovno prate i usmeravaju svoje članove tima ka novim iskustvima
  • Učenje od drugih - 20% učenja i razvoja se odvija kroz deljenje znanja i iskustava, kako sa kolegama u okviru kompanije tako i sa eksternim partnerima. Mi negujemo kulturu davanja podrške i povratne informacije o učinku kroz koučing (couching) i mentorstvo menadžera i kolega.
  • Tradicionalne tehnike  učenja  - 10% učenja i razvoja se odvija kroz e-treninge, istraživanje i čitanje baze renomiranih članaka i knjiga, učestvovanje na internim i eksternim treninzima i seminarima. Ponosni smo na našu mrežu  podrške zaposlenima, koja omogućava zaposlenima da procene svoje potrebe za razvoj i pruža alate koji im pomažu u ličnom i profesionalnom razvoju.

 Otvorena komunikacija

Osnovni deo karijere u GSK-u su  redovne, otvorene i iskrene diskusije zaposlenog i njegovog menadžera u vezi sa učinkom i planom razvoja zaposlenog.  Prepoznali smo da je za uspeh našeg poslovanja važno da zaposleni imaju slobodu da planiraju i razvijaju svoju karijeru u okviru naše kompanije kako bi se zajedno pripremili za buduće poslovne izazove. Mi smo predani pružanju podrške zaposlenima u ostvarenju njihovih potencijala i  omogućavamo da u kompaniji pravi čovek bude na pravom mestu.