Marta Perfil 2

Špankinja iz GSK-a volontira u Srbiji

15. oktobar 2014. - Marta Rodriges Moro (Marta Rodriguez Moro), mlada devojka iz Madrida, zaposlena u sektoru za marketing u GSK u Španiji, spakovala je kofere, napustila Madrid i došla na pola godine u Srbiju da volontira u BelHospice centru, u okviru globalnog PULSE programa. Kaže da su joj iskustvo u našoj zemlji, upoznavanje novih ljudi i život u različitoj kultuiri omogućili da se lično i profesionalno unapredi.

PULSE program se zasniva na volonterskom partnerstvu kompanije GSK sa nevladinim organizacijama na globalnom nivou. Kroz PULSE program, GSK omogućava svojim zaposlenima da svoj posao napuste na šest meseci i potpuno se posvete volontiranju u nevladinim neprofitnim organizacijama, gde koriste svoje znanje i veštine kako bi doprineli rešavanju problema zdravstvene zaštite u zemljama širom sveta.

 Prema Martim rečima, u volontersko iskustvo, koje ju je potpuno odvojilo od njene svakodnevnice, upustila se jer smatra da svako od nas treba i lično da se angažuje kako bi pomogao najugroženijim ljudima u našem društvu. PULSE program smatra jedinstvenim, jer doprinosi i zajednici i kompaniji GSK-u: zaposleni se nakon volonterske misije vraćaju na svoje radno mesto unoseći novu energiju i pokretački duh u poslovanje.

 Osim Marte, volonter PULSE programa je 2012. godine bila i srpkinja Sonja Žugić, koja je volontirala u Južnoafričkoj Republici u organizaciji Marie Stopes International, posvećenoj reproduktivnom zdravlju.

Od 2009. godine, kada je program pokrenut,  kroz PULSE volontersko partnerstvo 486 zaposlenih iz GSK kancelarija širom sveta volontiralo je u 92 neprofitne partnerske organizacije u 61 zemlji. Ako pomnožimo iznos plate zaposlenih sa brojem volonterskih sati u okviru PULSE programa za poslednjih pet godina, dobijamo 12,6 miliona funti vrednu investiciju u unapređenje zdravlja širom planete. „