GSK hiv

Otvoren konkurs za „Pozitivnu akciju Evrope” do 31. januara 2016. godine

Mogućnost apliciranja za finansiranje lokalnih projekata imaju srpske organizacije posvećene borbi protiv HIV-a


Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da je ViiV Healthcare, kompanija GSK-a specijalizovana za HIV, otvorila konkurs za program „Pozitivna akcija Evrope” (Positive Action Europe) za 2016. godinu, na EACS konferenciji 21. oktobra 2015. godine. Kroz program „Pozitivna akcija Evrope” ViiV Healthcare dodeljuje finansijsku podršku lokalnim organizacijama širom Evrope, uključujući Srbiju, koje u svom delovanju sprovode aktivnosti usmerene na:

  • Edukaciju, usavršavanje znanja i pismenost u terapiji, u oblasti HIV-a
  • Pružanje vršnjačke podrške i edukacije
  • Usluge koje se zasnivaju na pomoći osobama koje žive sa HIV-om
  • Borbu protiv stigme i diskriminacije
  • Podršku osobama koje stare sa HIV-om
  • Promovisanje testiranja i rane dijagnostike

 

Pozivamo udruženja u Srbiji sa iznad navedenim okvirom delovanja da se prijave na konkurs za finansijsku podršku projektima koje trenutno sprovode ili planiraju da započnu u 2016. godini. Za prijavu i dodatne informacije o konkursu posetite ViiV Healthcare internet stranicu i pristupite uputstvima za aplikaciju. Za sve dodatne informacije molimo vas da pošaljete mejl na adresu positiveaction.europe@viivhealthcare.com. Rok za dostavljanje aplikacija je 31. januar 2016. godine.

ViiV Healthcare je nezavisna kompanija specijalizovana za HIV, osnovana od strane kompanija GSK i Pfizer 2009. godine. Kompanija ima sveobuhvatan portfolio i lekove u razvoju za terapiju HIV/AIDS-a i prepoznatljiv operativni model koji joj omogućava da bude fleksibilna u odgovaranju na potrebe HIV zajednice. Za više informacije o „Pozitivnoj akciji Evrope“.

„Pozitivna akcija Evrope“ u Srbiji – kontinuirana podrška protiv HIV-a


Na prethodnom konkursu za finansiranje lokalnih projekata u okviru programa „Pozitivna akcija Evrope“, čiji su rezultati objavljeni u junu 2015. godine, sedam organizacija iz zemalja širom Evrope nagrađeno je finansijskom podrškom u celokupnom iznosu od 100 000 funti. Među pomenutim organizacijama je i „Q-klub“, srpsko udruženje pacijenata za borbu protiv HIV-a.

Projekat „Q-kluba“ fokusira se na borbu protiv stigme sa kojom se suočavaju osobe koje žive sa HIV-om, a obuhvata vršnjačku i profesionalnu podršku, podizanje svesti javnosti i zalaganje za unapređenje zdravstvenih uslova i održivost usluga za podršku osobama koje žive sa HIV-om, kroz centre za podršku.