GSK dobitnik Virtus nagrade

10. priznanje za odgovorno poslovanje u poslednje 4 godine.

GSK (GlaxoSmithKline) je dobitnik nagrade Virtus za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora. GSK je ovu nagradu dobio zbog realizacije međunarodnog projekta korporativnog volontiranja „Puls“ u Srbiji. Drugu godinu za redom zaposleni u ovoj kompaniji iz raznih delova sveta dolaze u Srbiju i pola godine puno radno vreme posvećuju radu u organizaciji za palijativno zbrinjavanje teško obolelih pacijenata. Ove godine u Srbiju je stigao radnik GSK iz Pakistana, a prošle je volontirala njegova koleginica iz Španije. Zanimljivo je i da se pre tri godine i jedna Beograđanka uključila u program „Puls“ i volontirala u Africi.


GSK svuda u svetu ima dugu tradiciju u sprovođenju volonterskih programa i društveno odgovornom poslovanju među svojim zaposlenima, ali i u širokoj zajednici.


Pored nagrade Virtus, GSK je u decembru dobio nagradu UEPS za najbolju kampanju u oblasti humanitarnog rada, kao i nagradu Nagrada za korporativno volontiranje u kategoriji Inovativni pristup volontiranju, zalaganje i ostvareni uticaj u pro bono podršci (linkovati ovu nagradu sa tekstom o ovoj nagradi kad ga postavite na sajt). Samo u poslednje 4 godine kompaniji GSK u Srbiji dodeljeno je 10 nagrada u oblasti odgovornog poslovanja, brige o pacijentima i zaposlenima.


U 2015. obeleženo je 6 godina kako se u Srbiji u kontinuitetu sprovodi volonterski projekat “Narandžasti dan”, u okviru koga je sprovedeno ukupno 14 akcija za pomoć lokalnoj zajednici. Kroz „Narandžasti dan“ GSK omogućava svim svojim zaposlenima da jedan radni dan posvete volontiranju u svojoj zajednici u oblastima koje sami zaposleni predlažu i smatraju prioritetnim.


Milutin Delić, generalni direktor GSK, kaže da je vrednost koju ova kompanija donosi društvu značajna, bilo da se radi o naporima da se unapredi pristup lekovima, kontinuiranom ulaganju u zajednicu kroz projekte korporativne odgovornosti ili evoluciji operativnog modela ka strukturi koja je bolje integrisana u lokalno okruženje.

  • Za proteklih šest godina GSK je donirala preko 97 miliona dinara u Srbiji za unapređenje zdravlja i blagostanja u zajednici kroz finansijska sredstva, donacije proizvoda i volontiranje zaposlenih. U 2016. godini saradnja sa lokalnom zajednicom biće dodatno osnažena kroz nove projekte koje ćemo podržati i realizovati u saradnji sa nevladinim sektorom, lokalnim samoupravama i zdravstvenim ustanovama – kaže Delić.

 

GSK dobitnik Virtus nagrade
GSK dobitnik Virtus nagrade