GSK volontiranje, forum

GSK-u uručena godišnja Nagrada za korporativno volontiranje CSR Foruma

Četvrtu godinu za redom, na „CSR Forumu“ kompaniji GSK dodeljena je Nagrada za korporativno volontiranje. Na ceremoniji dodele nagrada, održanoj 14. decembra 2015. godine,  nagrada je uručena za program PULS, u kome je prepoznat inovativni pristup naše kompanije volontiranju, zalaganje i ostavreni uticaj u pro bono podršci. 

PULS volontersko partnerstvo u Srbiji kompanija GSK je uspostavila sa BELhospice centrom, posvećenom palijativnom zbrinjavanju terminalnih onkoloških pacijenata. U okviru PULS-a, GSK omogućava svojim zaposlenima  da puno radno vreme tokom šest meseci posvete volontiranju u nevladinoj organizaciji, gde svojim znanjem i veštinama doprinose rešavanju problema zdravstvene zaštite. 

PULS  volonteri su tokom perioda rada u BELhospice centru bili zaduženi za razvoj strateškog plana organizacije i procedura za unapređivanje efikasnosti centra. Jedan od najbitnijih rezultata PULS-a je podrška u izradi strateškog plana za pokretanje kapitalne fandrejzing kampanje za izgradnju prvog stacionarnog hospisa u Srbiji kao i strategije za implementaciju palijativnog zbrinjavanja u gradovima širom Srbije putem satelit programa sličnih konceptu BELhospice centra.

Nagradu za korporativno volontiranje, dodeljuju Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv s ciljem da se nagrade i promovišu one kompanije koje ulažu u lokalnu zajednicu kroz lično angažovanje svojih zaposlenih, razvijajući konstruktivna partnerstva sa organizacijama i institucijama u lokalnoj zajednici.