Narandžasti dan za decu sa smetnjama u razvoju

U Specijalnoj osnovnoj školi "Novi Beograd", 13. juna organizovana je volonterska akcija usmerena na obezbeđivanje adekvatnog i prijatnog okruženja za decu sa smetnjama u razvoju koja u njoj pohađaju nastavu. Uz pomoć nastvnog osoblja, akciju su organizovali zaposleni farmaceutske kompanije GSK (GlaxoSmithKline) u okviru svog tradicionalnog volonterskog programa “Narandžasti dan”.

Narandžasti dan za decu sa smetnjama u razvoju

Zaposleni GSK posvetili su jedan radni dan uređenju prostora u kome učenici provode najveći deo svojih nastavnih aktivnosti, krečenju zidova i oplemenjivanju dvorišta, ali i kreativnim radionicama, na kojima su deca, u okviru “art terapije”, zajedno sa volonterima bojila i izrađivala umetničke predmete. Za kraj druženja, za decu je priređena interaktivna predstava u kojoj su imala priliku da se druže sa klovnom i mađioničarem.

- Podrška zaposlenih ove godine usmerena je na decu sa smetnjama u razvoju, kroz materijalnu pomoć, socijalizaciju sa decom, ali i kroz skretanje pažnje javnosti na njihove potrebe i značaj podrške koja im je neophodna, kako u obezbeđivanju odgovarajućih uslova za razvoj, tako i kroz podsticanje njihove socijalne integracije – rekla je Sanja Panjesković, koordinator za korporativnu komunikaciju u kompaniji GSK.

Osnovna škola “Novi Beograd” ima dugu tradiciju obrazovanja dece sa specijalnim potrebama svih uzrasta i jedina je škola te vrste na teritoriji Novog Beograda. Školu pohadja oko 130 učenika, o kojima brine preko 50 zaposlenih (defektolozi, logopedi, psihomotorni reedukatori, medicinske sestre i nastavnici veština). Pored dece iz porodica, nastavu pohadjaju i deca bez roditeljskog staranja iz “Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine” iz Zvečanske ulice. Zaposleni u školi godinama podstiču proces uključivanja učenika u širu socijalnu sredinu, kroz nastavno obrazovne programe prilagođene učenicima, želeći da od njih formiraju samostalne pojedince, zadovoljne i korisne članove društvene zajednice.

- “Narandžasti dan” nam omogućava da izađemo iz svog svakodnevnog poslovnog okruženja i damo lični doprinos rešavanju problema u zajednici u kojoj živimo i radimo. Osim materijalne pomoći, posebno se radujemo vremenu koje provodimo u interakciji sa decom koja je na sve zaposlene ostavila najveći utisak – rekla je Ivana Milenović iz GSK-a, koordinator akcije Narandžasti dan.

Narandžasti dan je volonterski projekat kompanije GSK, koji se u Srbiji sprovodi već sedmu godinu za redom. Jedinstvenost “Narandžastog dana” je u tome što zaposleni sami predlažu i biraju kome će pomoć biti upućena, u zavisnosti od toga koji problem vide kao prioritetan u njihovom okruženju.

NARANDŽASTI DAN U SRBIJI:

  • Do danas obuhvata ukupno 14 volonterskih akcija
  • Organizuje se u instituciji koji izaberu sami zaposleni. Akciju vode predlagači projekta
  • Osim pomoći zajednici, predstavlja i priliku zaposlenima za razvoj veština i znanja: 65% zaposlenih koji su organizovali “Narandžasti dan” napredovalo je u svojoj karijeri u okviru GSK-a. 
  • Nagrađen je za Najbolji volonterski projekat u kategoriji razvoj zaposlenih u 2013. godini, od strane Foruma poslovnih lidera Srbije
  • Doneo GSK-u Nagradu za korporativno volontiranje 2014. godine, koju dodeljuje Forum za odgovorno poslovanje