Istraživačke prakse

Ulaganje u istraživanje i razvoj suština je našeg poslovanja, stoga osiguravamo sprovođenje naših istraživanja u skladu sa najvišim etičkim i standardima kvaliteta u svim zemljama u kojima poslujemo. Bilo da je to bezbednost pacijenta u toku kliničkog ispitivanja ili neophodno korišćenje životinja u našem istraživanju, uvek primenjujemo priznate standarde i principe dobre medicinske nauke, integriteta i etike.

Težimo da bilo kakve nedoumice identifikujemo time što smo otvoreni o našim kliničkim ispitivanjima, kao i kroz redovnu saradnju sa akademskim naučnicima, regulatornim telima i ostalim zainteresovanim stranama.

Transparentnost našeg istraživanja

Posvećeni smo izveštavanju o rezultatima kliničkih ispitivanja naših lekova i vakcina, bez obzira na njihov ishod. To činimo kroz:

  • objavljivanje rezultata naših istraživanja na našoj javno dostupnoj internet stranici sa Registrom kliničkih studija
  • zahtev da se svi rezultati istraživanja objave kao istraživački radovi u celosti u naučnim časopisima, koji su recenzirani od strane priznatih stručnjaka
  • omogućavanje istraživačima da pristupe detaljnim anonimnim podacima iz naših kliničkih ispitivanja
  • širenje javno dostupnih informacija u našem Registru kliničkih studija

Registar kliničkih studija – koji ima prosečno preko 14 000 poseta svakog meseca – sada obuhvata više od 5 400 rezimea rezultata istraživanja, koji su objavljeni bez obzira na to da li se ishodi mogu smatrati pozitivnim ili negativnim. Ovo smo proširili u 2013. godini, uključivši Izveštaje o kliničkim ispitivanjima – zvanične izveštaje o dizajnu, metodama i rezultatima kliničkih ispitivanja, koji čine osnovu podnesaka regulatornim agencijama.

Kako delimo iskustvo iz našijh istraživanja

Pored toga, otvoreniji smo po pitanju naše stručnosti i praktičnih znanja, istraživanja zanemarenih tropskih bolesti.  Voljni smo da delimo našu intelektualnu svojinu gde je to potrebno, kako bismo unapredili inovacije usmerene na bolesti u zemljama u razvoju.

Saznajte više o tome kako delimo naše istraživanje