Politika kolačića (cookies)

Smernice za kolačiće

GSK koristi kolačiće da bi smo poboljšali iskustvo posetiocima naših web lokacija, uključujući web lokacije kojima se može pristupiti preko naših mobilnih aplikacija, zbog čega smo objavili ove smernice za kolačiće.

Ažurirano: 17. aprila 2019.

GSK koristi kolačiće da bi smo poboljšali iskustvo posetiocima naših web lokacija, uključujući web lokacije kojima se može pristupiti preko naših mobilnih aplikacija, zbog čega smo objavili ove smernice za kolačiće. Smernicama objašnjavamo šta su kolačići i kako ih koristimo na našim web lokacijama.

Kolačići su male datoteke koje se sastoje od niza slova i brojeva i koje su na vaš računar postavljene pomoću servera web stranica. Oni omogućavaju vlasniku web lokacije da vas razlikuje od ostalih korisnika te web lokacije.  Kolačići se ne mogu kodirati, ne mogu se koristiti za prenošenje virusa i ne mogu nam omogućiti da pristupimo vašem hard disku. Ne možemo da pročitamo nikakve informacije sa vašeg hard diska čak iako su kolačići tamo uskladišteni.

Podaci koji se generišu putem kolačića na GSK web lokacijama mogu se koristiti u različite svrhe, uključujući i sledeće:

Izričito neophodni

Ovi kolačići su neophodni da biste mogli da se krećete po web lokaciji i koristite njene funkcije, kao što je pristup bezbednim oblastima web lokacije i čuvanje stavki u korpi za kupovinu.

Kolačići performansi

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste web lokaciju, na primer koje stranice najčešće posećuju i da li primaju poruke o greškama. Koriste se za poboljšavanje načina funkcionisanja web lokacije u budućim verzijama.

Funkcionalni kolačići

Ovi kolačići dozvoljavaju web lokaciji da pamti izbore koje pravite kao što su korisničko ime, jezik ili region u kojem se nalazite i obezbeđuju poboljšano lično iskustvo.

Reklamni kolačići

Ovi kolačići se koriste za prikaz sadržaja koji je relevantniji vama i vašim interesovanjima.

Ne dozvoljavamo trećim licima da se oglašavaju na našim web lokacijama ali ne možemo kontrolisati oglašivače koje su dozvolili dobavljači Internet usluga i koji vam prikazuju oglase dok pregledavate Internet.

GSK je po zakonu u obavezi da pribavi vaš pristanak za korišćenje svih tipova kolačića koje postavljamo, osim onih koji su "izričito neophodni".

Kako isključiti kolačiće

Ako ne prihvatate korišćenje ovih kolačića ili se predomislite, možete ih onemogućiti na sledeći način:

1. klikom na ikonu kolačića koja se može pronaći u donjem desnom uglu svake web stranice. Izgleda ovako:
 

ili

2. Izmenom postavki web pretraživača i/ili mobilnog uređaja tako da kolačići sa ove web lokacije ne mogu da budu postavljeni na vaš računar ili mobilni uređaj.

Možete da saznate više o upravljanju kolačićima tako što ćete izabrati opciju „Pomoć“ kod web pretraživača, promeniti postavke vašeg mobilnog uređaja ili možete posetiti web stranicu www.aboutcookies.org koja vam pruža detaljne informacije o upravljanju kolačićima u popularnim pretraživačima.  Imajte na umu da delovi naših web lokacija možda neće ispravno funkcionisati ako onemogućite kolačiće.