Politika kolačića (cookies)

Ažurirano 26. septembra 2012. godine

Kompanija GlaxoSmithKline koristi kolačiće da unapredi iskustvo za posetioce svog sajta i objavila je ovu politiku u vezi sa kolačićima. Tu je objašnjeno šta su kolačići i kako ih koristimo na našem sajtu.  Ako ne želite da dobijate kolačiće dok pretražujete naš sajt, možete modifikovati Vaš pretraživač tako da Vas obaveštava kada prima kolačiće ili možete izabrati da ograniči ili blokira kolačiće.

Kao i većina drugih kompanija, GlaxoSmithKline koristi kolačiće da unapredi iskustvo za posetioce našeg sajta.       

Kolačići su male datoteke, sastoje se od niza slova i brojeva, stavljeni su na Vaš računar preko servera veb stranice. Omogućavaju vlasniku sajta da razlikuje Vas od drugih korisnika sajta. Kolačići ne mogu biti šifra ili se koristiti da prenesu viruse i ne mogu nam omogućiti pristup Vašem hard disku.  Ne možemo da pročitamo sve informacije na Vašem hard disku čak i ako su kolačići sačuvani tamo.   

Podaci dobijeni preko kolačića na sajtu GlaxoSmithKline mogu da se koriste za razne namene uključujući sledeće:

Strogo neophodno
Ovi kolačići su od suštinskog značaja da bi Vam se omogućilo da se krećete po sajtu i koristite njegove delove, kao što su pristup bezbednim oblastima sajta kao i čuvanje artikala u korpi za kupovinu.

Performanse
Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i da li dobijaju poruke koje saopštavaju grešku. Oni se koriste da bi se poboljšao rad sajta u njegovim narednim verzijama.

Funkcionalnost
Ovi kolačići omogućavaju sajtu da zapamti izbore koje napravite, kao što su korisničko ime, jezik ili region u kom ste i omogući bolje lično iskustvo.    

Ciljna populacija ili reklama
Ovi kolačići se koriste da obezbede sadržaj koji je relevantniji za Vas i Vaša interesovanja.

Ne dozvoljavamo bilo kojoj trećoj strani da se reklamira na našem sajtu ali ne možemo da kontrolišemo oglašivače kojima je dozvoljeno od strane internet provajdera da se reklamiraju dok pretražujete na internetu.

Kompaniji GlaxoSmithKline je po zakonu potrebno da dobije Vašu saglasnost za sve vrste kolačića koji su postavljeni osim za one koji su "strogo neophodni".  

Možete saznati više o tome kako da upravljate Vašim kolačićima ako posetite Help funkciju Vašeg pretraživača, ili možete posetiti www.aboutcookies.org  gde imate detaljne informacije o upravljanju kolačićima na popularnim pretraživačima. Napominjemo da delovi sajta ne funkcionišu na ispravan način ako onemogućite kolačiće.