Privatnost

Izjava o privatnosti na sajtu kompanije GlaxoSmithKline

Ažurirano 26. septembra 2012. godine

Kompanija GlaxoSmithKline (GSK) poštuje privatnost posetilaca svog veb sajta i posvećena je zaštiti njihovih ličnih podataka. Ova Izjava o privatnosti objašnjava prikupljanje podataka, prenos, obradu, korišćenje, otkrivanje, i sigurnosne prakse veb sajta 'gsk.com' ( "sajt" ).

Obratite pažnju na to da se ova Izjava o privatnosti ne primenjuje na informacije prikupljene preko oflajn resursa i komunikacija.

Obavezujuća priroda

Pristupanjem sajtu i korišćenjem sajta, dajete saglasnost za prikupljanje, prenos, obradu, korišćenje i objavljivanje Vaših ličnih podataka kako je navedeno u ovoj Izjavi o privatnosti.

Opis informacija koje može prikupiti kompanija GSK i kako se koriste:

Informacije koje prikupljamo od posetilaca našeg sajta

GSK direktno prikuplja lične podatke (tj. informacije koje Vas mogu identifikovati, kao što su ime i prezime, adresa, broj telefona ili e-mail adresa) samo kada je to zatraženo i/ili ste ih dobrovoljno popunili za nas na ovom sajtu.

Možda ćemo koristiti podatke da odgovorimo na Vaše zahteve; da poboljšamo naš nivo usluge i sadržaj našeg sajta; da Vam damo savet, korisne informacije, novosti o proizvodima i najnovije informacije; da Vas obavestimo o novim GSK proizvodima i uslugama (ukoliko ste pristali na to); da tražimo Vaše mišljenje o našim proizvodima i uslugama; da razmotrimo Vaš zahtev za zapošljavanje; i za naše sopstvene administrativne svrhe i svrhe osiguranja kvaliteta.

Ovaj sajt nije namenjen ili dizajniran da privuče decu ispod 18 godina starosti. Ne prikupljamo namerno lične podatke preko ovog sajta od posetilaca u toj starosnoj grupi bez izričitog pristanka roditelja ili staratelja.

GSK takođe automatski prikuplja (tamo gde je to moguće) informacije o Vašem tipu pretraživača i operativnog sistema, veb stranicama koje ste posetili pre i posle posete sajtu, informacije o logovanju na standardni server i IP adresi (vidi dole). Ove informacije su združene kako se bi prikupili podaci kao što je ukupan broj poseta sajtu, broj posetilaca na svakoj stranici našeg sajta, i imena domena internet provajdera naših posetilaca.

Koristimo ove informacije, koje ostaju u zbirnom obliku, da bismo shvatili kako naši posetioci koriste naš sajt i da bismo ga unapredili zajedno sa uslugama koje nudimo. Takođe možemo podeliti ove udružene informacije sa drugim kompanijama u okviru GSK grupe i sa trećim stranama.

Korišćenje IP adresa

Internet protokol (IP) adresa je niz brojeva koji se automatski dodeljuju Vašem računaru kad god se ulogujete kod Vašeg internet provajdera ili preko lokalne računarske mreže Vaše kompanije (LAN) ili preko mreže širokog područja (WAN). Veb serveri automatski identifikuju Vaš računar preko IP adrese koja mu je dodeljena tokom onlajn sesije.

GSK, ili kompanije treće strane koje rade u ime GSK, mogu prikupiti IP adrese za potrebe administriranja sistema i analizirati upotrebu našeg sajta. Takođe možemo da koristimo IP adrese da bismo identifikovali korisnike našeg sajta kada smatramo da je to neophodno kako bismo osigurali poštovanje uslova korišćenja sajta, ili da zaštitimo svoje usluge, sajt ili druge korisnike.

Kolačići

GSK koristi kolačiće (cookies) na ovom sajtu da nam omogući analizu njihovog korišćenja i da bi se poboljšalo iskustvo za posetioce našeg sajta. Kolačići su male datoteke, sastoje se od niza slova i brojeva, stavljene u Vaš računar preko servera internet stranice. Da biste saznali više o kolačićima i njihovom korišćenju od strane GSK, molimo da pogledate našu Politiku u vezi sa kolačićima.

Kako štitimo Vaše lične podatke

Kompanija GSK se obavezala da koristi komercijalno opravdana sredstva da bi osigurala da su Vaši lični podaci zaštićeni na odgovarajući način, i prema osetljivosti informacije. GSK koristi razne bezbednosne tehnologije i procedure da bi se pomoglo u zaštiti Vaših ličnih podataka od neovlašćenog pristupa, upotrebe ili objavljivanja. Na primer, čuvamo lične podatke koje date kompaniji GSK na serverima računara sa ograničenim pristupom koji se nalaze u kontrolisanim objektima.

Na žalost, prenos informacija preko interneta nije potpuno siguran. Iako ćemo dati sve od sebe da zaštitimo Vaše lične podatke, ne možemo garantovati bezbednost ličnih podataka koje pošaljete na naš sajt; bilo koji slanje je na Vaš sopstveni rizik. Ne možemo da garantujemo da se neće dogoditi gubitak, zloupotreba ili izmena podataka, od trenutka kada smo dobili Vaše informacije, činimo komercijalno razumne napore da sprečimo takve nepovoljne događaje.

Deljenje ličnih podataka sa trećim licima

GSK neće prodati niti iznajmiti lične podatke trećim licima. Ponekad odabrana treća lica se međutim angažuju da bi obezbedila kompaniji GSK službe za podršku u vezi sa sajtom i takva lica mogu, s vremena na vreme, da imaju pristup Vašim podacima da bi im se omogućilo da obezbede te usluge kompaniji GSK.

Molimo Vas, budite uvereni da od svih kompanija koje pružaju usluge podrške, GSK zahteva da ispune iste standarde zaštite podataka kao i kompanija GSK i zabranjeno im je da koriste informacije za svoje svrhe. Posebno, kompanija GSK ne dozvoljava svojim provajderima da koriste Vaše lične podatke za svoje marketing aktivnosti.

U nekim posebnim slučajevima, možemo da objavimo Vaše lične podatke u sledećim okolnostima:

  • kada imamo razloga da verujemo da je otkrivanje ove informacije neophodno kako bi se neka osoba identifikovala, kontaktirala ili da bi se pokrenuo pravni postupak protiv nekoga ko nanosi štetu Vama ili na drugi način povređuje ili se meša u prava, imovinu ili poslovanje kompanije GSK, drugih korisnika ovog sajta ili drugih lica kojima bi takvi postupci mogli naškoditi
  • kada verujemo da zakon to zahteva, ili kao odgovor na bilo koji zahtev od strane organa za sprovođenje zakona u vezi sa krivičnom istragom, ili civilne ili upravne vlasti u vezi sa nerešenim civilnim slučajem ili administrativnom istragom
  • u vezi sa značajnim korporativnim  transakcijama, kao što je prodaja linije proizvoda ili jedinice, spajanje, konsolidacija, prodaja imovine, ili u malo verovatnom slučaju stečaja.

Lični podaci prikupljeni na sajtu mogu biti prebačeni, sačuvani i obrađeni u Vašoj zemlji prebivališta ili bilo kojoj drugoj zemlji u kojoj GSK ili njene podružnice, podugovarači ili predstavnici imaju sedište, uključujući Sjedinjene Države i izvan Evropske ekonomske zone ( "EEA" ). Takođe treba napomenuti da Vaši podaci mogu da se obrađuju u zemljama sa nižim standardima za zaštitu podataka od Vaše zemlje boravka.

Korišćenjem sajta, dajete pristanak na bilo koji prenos, obradu ili čuvanje podataka izvan Vaše zemlje boravka i izvan EEA. GSK će osigurati da ukoliko informacija bude preneta izvan Vaše zemlje boravka, i dalje će biti tretirana skladu sa ovom Izjavom o privatnosti.

Pristup

Imate pravo da ažurirate ili ispravite Vaše lične podatke u bilo koje vreme kontaktirajući nas u pisanoj formi, kao što je navedeno na kraju ove Izjave o privatnosti. Možete imati pravo na pristup informacijama koje posedujemo o Vama na osnovu Vaših lokalnih zakona i ono se može upotrebiti u skladu sa tim zakonima. Bilo koji zahtev pristupu može se naplatiti 10 funti za snošenje naših troškova za pružanje detalja informacije .

Linkovi ka drugimveb sajtovima

Ovaj sajt može s vremena na vreme da našim korisnicima kao uslugu obezbedi linkove za druge GSK i za veb sajtove trećih strana. Ova Izjava o privatnosti ne primenjuje se na te veb sajtove.

Slažete se da, ako izaberete da uđete na link nekog sajta, kompanija GSK ne odgovara za dostupnost takvog veb sajta i ne proverava ili odobrava i nije odgovorna, direktno ili indirektno, za (i) to kako ovi veb sajtovi mogu da identifikuju Vaše lične podatke, (ii) sadržaj tih sajtova, uključujući (bez ograničenja) bilo kakvo reklamiranje, proizvode, robu ili drugi materijal ili usluge sa takvih sajtova i (iii) korist koju drugi imaju od tih sajtova.

Molimo Vas da proverite zakonsku izjavu i Izjavu o privatnosti koje stoje na svakom sajtu na koji odete pre unošenja bilo kakvih ličnih podataka.

Promene

Povremeno možemo ažurirati ovu Izjavu o privatnosti. Ako su promene koje smo napravili važne, možemo objaviti obaveštenje na ovom sajtu. Podstičemo Vas da periodično pogledate ovu Izjavu o privatnosti da biste ostali informisani o tome kako mi pomažemo u zaštiti ličnih podataka koje prikupimo. Vaše kontinuirano korišćenje ovog sajta se sastoji od Vaše saglasnosti za Izjavu o privatnosti i svako ažuriranje.

Ova izjava je poslednji put ažurirana  26. septembra 2012. godine.

Kontaktirajte nas

Pitanja, komentari i zahtevi u vezi sa ovom Izjavom o privatnosti su dobrodošli i treba da budu upućeni na adresu:

GlaxoSmithKline
980 Great West Road
Brentford
TW8 9GS
Velika Britanija