Privatnost

Politika privatnosti

Ažurirano 16. Maja 2018.

Vaše poverenje nam je važno.

Želimo da se uverimo da razumete koje lične informacije možemo da prikupimo o vama kada komunicirate sa GlaxoSmithKline i grupom kompanija ("GSK", "mi", "nama" i "naše"), kako koristimo vaše lične informacije i kako ćemo ih čuvati.

Ovo obaveštenje o privatnosti objašnjava:

Ovo obaveštenje o privatnosti možemo da promenimo s vremena na vreme. Savetujemo vam da periodično pregledate ovo obaveštenje o privatnosti.

Ako imate bilo kakvih pitanja, obratite nam se preko kontakt podataka koji su navedeni ispod u delu Kontaktirajte nas.

Koje lične informacije prikupljamo?

Lične informacije koje prikupljamo kada komunicirate sa nama putem ove internet stranice obuhvataju:

Informacije koje nam pružite, na primer:

  • vaše ime i kontakt informacije;
  • komunikacija putem e-pošte poslata u GSK;
  • obrazac registracije kada se registrujete za WebCast događaj; i
  • odgovore na bilo koju od anketa na koje možete izabrati da učestvujete.

Zatim tehničke informacije, na primer kroz upotrebu kolačića, kao što su:

  • podaci o aktivnosti, na primer kada ste popunili obrazac na ovoj Web lokaciji;
  • informacije iz vaših poseta ovoj Web lokaciji, uključujući tip pregledača i operativnog sistema koji koristite, vreme pristupa, prikazane stranice, URL adrese na koje ste kliknuli, Vaša IP adresa i stranice koje ste posetili pre i posle boravka na ovoj Web lokaciji;
  • pikseli koje koriste društveni mediji i koji omogućavaju da platforme kao što su Facebook i Twitter budu u interakciji sa ovom Web lokacijom i daju povratne informacije o vašim aktivnostima; i
  • informacije o uređaju, kao što su jedinstveni identifikator uređaja, model hardvera, operativni sistem i njegove verzije kao i informacije o mobilnoj mreži.

Lične informacije koje prikupljamo kada pratimo druge web lokacije mogu da sadrže vaše javne lične informacije, na primer kada pratimo digitalne razgovore na javnim platformama da bi razumeli šta ljudi govore o nama ili farmaceutskoj industriji uopšte. Možemo da kombinujemo informacije koje imamo o vama iz različitih izvora.

Lične informacije koje prikupljamo kada prijavite moguće neželjeno dejstvo za neki od naših proizvoda mogu uključivati informacije kao što je vaš pol, datum rođenja i informacije o vašem zdravlju.

Kako koristimo vaše lične informacije?

Vaše lične informacije možemo da koristimo da:

Obezbedimo informacije i usluge, uključujući:

  • web događaje, kao što je WebCast;
  • naša saopštenja za štampu;
  • otvorene pozicije;
  • finansijske rezultate; I
  • savete, korisne informacije i marketinške poruke o našim proizvodima i uslugama. Uvek ćemo obezbediti pristanak za marketinške poruke gde god je to propisano zakonom.

Kontaktiramo i komuniciramo sa vama, uključujući:

  • odgovore na vaše zahteve (na primer u slučaju da ste podneli zahtev za zaposlenje); i
  • pružimo vam važna obaveštenja i ažuriranja, kao što su promene naših uslova i poslovne politike, obaveštenja o bezbednosti i administrativne poruke.

Rukovodimo našim poslovanjem, uključujući:

  • odgovore na izveštaje o prijavi potencijalnog neželjenog dejstva u vezi sa nekim od naših proizvoda kao i da pratimo bezbednost naših proizvoda.
  • usklađivanje sa važećim zakonima, propisima i smernicama;
  • ispunjavanje zahteva ili upita od strane regulatornih tela, državnih organa, sudova i organa za sprovođenje zakona; i
  • Istraživanje i preduzimanje akcija protiv bespravnog ili štetnog ponašanja korisnika.

Unapredimo naše svakodnevne aktivnosti, uključujući:

  • interne svrhe kao što su revizija, analiza podataka i istraživanje koje nam pomažu da dostavimo i unapredimo digitalne platforme GSK, njihov sadržaj i usluge;
  • nadgledanje i analiziranje trendova, upotrebe i ostalih aktivnosti u vezi sa našim proizvodima i uslugama da bismo razumeli koji delovi naših digitalnih platformi i usluga su od najvećeg interesa kao i da poboljšamo dizajn i sadržaj naših platformi;
  • da poboljšamo naše proizvode, usluge i našu komunikaciju; i
  • (gde je primenljivo) da bismo bili sigurni da imamo ažurne vaše kontakt podatke.

Po kom osnovu koristimo vaše lične informacije?

Zakon o zaštiti podataka o ličnosti definiše nekoliko različitih osnova po kojima preduzeće može da prikuplja i koristi vaše lične informacije.

Vaše lične informacije koristimo po sledećim osnovama:

  • Kada imamo legitimnu poslovnu potrebu: koristimo vaše lične informacije da bismo svoju komunikaciju sa vama učinili relevantnijom i personalizovanom, kao i da vaše iskustvo sa našim proizvodima i uslugama učinimo efikasnijim i efektivnijim. To nam takođe pomaže u radu i unapređenju našeg poslovanja kao i u minimiziranju svih smetnji u uslugama koje vam nudimo.
  • Da bismo obavili usluge koje su predmet ugovora potpisanog sa vama: možda ćemo morati da obrađujemo vaše lične informacije da bismo vam obezbedili proizvod ili uslugu koju zahtevate.
  • Da bismo ispunili naše zakonske obaveze i druge zahteve za pristup informacijama: važno nam je da ispunimo obaveze koje se zahtevaju u skladu sa zakonom, propisima i smernicama, kao i drugim zahtevima za dostavu podataka kako je navedeno u ovom obaveštenju. Oni utiču na naš način poslovanja i pomažu nam da naše proizvode i usluge učinimo sigurnim koliko je to god moguće.
  • Dali ste nam svoj pristanak: povremeno ćemo možda morati da dobijemo vaš pristanak da bismo bili u mogućnosti da koristimo vaše lične informacije za jednu ili više namena opisanih u prethodnom tekstu. Pogledajte odeljak "Vaša prava u vezi sa ličnim informacijama" za informacije o pravima koja imate ako obrađujemo vaše lične informacije na osnovu vašeg pristanka.

Koliko dugo ćemo čuvati vaše lične informacije?

Uvek ćemo čuvati vaše lične informacije za period koji je propisan zakonom i gde je potrebno da to uradimo u vezi sa zakonskim postupkom ili istragom u koju je uključen GSK. U suprotnom, zadržaćemo vaše lične informacije:

  • Koliko god je potrebno da vam obezbedimo pristup uslugama koje ste zahtevali;
  • Kada ste nas kontaktirali sa pitanjem ili zahtevom, koliko god nam je potrebno da odgovorimo na vaše pitanje ili zahtev.

Ponekad delimo vaše lične informacije sa drugima i iznosimo ih van zemlje

Vaše lične informacije možemo deliti sa:

  • članicama GSK grupe preduzeća; i
  • sledećim trećim stranama sa kojima imamo odnos poverenja:
    • naši agenti i dobavljači, uključujući i one koji nam pružaju tehnološke usluge kao što su analitika podataka, hosting i tehnička podrška;
    • naši stručni savetnici, revizori i poslovni partneri;
    • regulatori, vladini organi i organi za sprovođenje zakona; i
    • druge treće strane koje angažujemo u vezi sa reorganizacijom celokupnog ili bilo kog dela našeg poslovanja.

Vaše lične informacije može da obrađuje GSK, naše povezane kompanije i GSK dobavljači izvan vaše matične zemlje. Zakoni o zaštiti ličnih podataka u zemljama u kojima se vaše lične informacije prenose možda nisu ekvivalentni ili ne štite jednako vaše lične informacije kao zakoni u vašoj matičnoj zemlji.

Implementiraćemo odgovarajuće mere da bismo osigurali da vaše lične informacije ostanu zaštićene i bezbedne kada se prenose izvan vaše zemlje, u skladu sa primenljivim merama zaštite i zakonima o zaštiti ličnih podataka.  Ove mere uključuju sporazume o prenosu podataka koji primenjuju standardne klauzule za zaštitu ličnih podataka ili GSK obavezujuća pravila.  Više informacija o sporazumima o prenosu podataka možete pronaći ovde, kao i više informacija o GSK obavezujućim pravilima.

Zaštita ličnih informacija

Koristimo mnoštvo bezbednosnih mera i tehnologija da bismo zaštitili vaše lične informacije od neovlašćenog pristupa, korišćenja, otkrivanja, promene ili uništenja u skladu sa primenljivim merama zaštite i zakonima o zastiti ličnih podataka. Na primer, kada delimo vaše lične informacije sa dobavljačima, možemo da ih obavežemo ugovorom na čuvanje poverljivih informacija kao i da zahtevamo od njih odgovarajuće sigurnosne mere da bi vaše informacije ostale bezbedne.

Prenos informacija putem interneta ili mobilne telefonije možda nije u potpunosti bezbedan i svaki takav prenos informacija je na vašu vlastitu odgovornost.

Web lokacije koje ne posedujemo ili ne kontrolišemo

S vremena na vreme možemo da omogućimo veze ka Web lokacijama ili mobilnim aplikacijama koje nisu u našem vlasništvu ili kontroli. Ovo obaveštenje o privatnosti ne primenjuje se na te Web lokacije. Ako odaberete da koristite ove Web lokacije, proverite njihove politike i obaveštenja o privatnosti koji su objavljeni na svakoj Web lokaciji ili u mobilnoj aplikaciji kojoj pristupate kako bi razumeli njihove prakse o privatnosti.

Vaša prava koja se odnose na vaše lične informacije

Zakoni o zaštiti ličnih podataka vam pružaju mnoga prava nad vašim ličnim informacijama.

Možete imati pravo da:

  • pitate GSK za pristup ličnim informacijama koje GSK ima o vama;
  • zahtevate ispravak i/ili brisanje vaših ličnih informacija;
  • zahtevate ograničenje u obradi vaših ličnih informacija ili da uložite prigovor na tu obradu;
  • povučete svoj pristanak na obradu vaših ličnih informacija (kada GSK obrađuje vaše lične informacije na osnovu vašeg pristanka);
  • zahtevate prijem ili prenošenje u drugu organizaciju, u formi koja je elektronski čitljiva, ličnih informacija koje ste dali GSK-u; i
  • uložite žalbu lokalnom Povereniku za zaštitu ličnih podataka ukoliko smatrate da je došlo do kršenja vaših prava na privatnost ili ukoliko ste pretrpeli nezakonitu obradu vaših ličnih informacija.

Ako želite da iskoristite svoja prava, molimo vas da nas obavestite putem kontakt informacija navedenih u delu Kontaktirajte nas.

Šta ako ne želite da nam pružite lične informacije?

Kada vam je data opcija da delite svoje lične informacije sa nama, uvek možete da odaberete da to ne uradite.

Ako uložite prigovor na obradu vaših ličnih informacija ili ako ste dali saglasnost za obradu i kasnije odabrali da je povučete, poštovaćemo taj izbor u skladu sa našim zakonskim obavezama. To bi moglo da znači da ne možemo da izvršimo neophodne aktivnosti za ostvarivanje svrhe kako što je navedeno u delu "Kako koristimo vaše lične informacije?" ili da ne možete da koristite usluge i proizvode koje vam nudimo.

Kolačići i druge tehnologije

Ova Web lokacija koristi tehnologiju pod nazivom "kolačići" koji dozvoljavaju ovoj Web lokaciji da vas prepozna kao pojedinca. Možete odabrati da prihvatite ili odbijete kolačiće.

Ako odaberete da odbijete kolačiće, svi elementi ove Web lokacije možda neće funkcionisati kako je predviđeno, što može da izazove smetnje pri radu sa Web lokacijom. Za više informacija o upotrebi kolačića, pogledajte našu politiku kolačića.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate pitanja ili zahteve u vezi sa ovim obaveštenjem o privatnosti ili ukoliko želite da koristite svoja prava, molimo vas da se obratite lokalnoj GSK kompaniji na dole navedene kontakt podatke.

Srbija:

Da biste kontaktirali GSK u Srbiji, pozovite +(381) 11 31 05 700

Ostatak sveta:

Kontakt informacije za određene zemlje u svetu možete pronaći u našem adresaru.

Rukovalac podataka

GlaxoSmithKline Export Ltd Predstavništvo Beograd

i
GlaxoSmithKline doo

 

Su rukovaoci vaših ličnih informacija.

 

Možete se obratiti savetniku za zaštitu podataka u GSK-u na kontakt podatke koji možete prodaći ovde.