Naši consumer healthcare proizvodi

Proizvodi za očuvanje zdravlja, prevenciju i samolečenje

Consumer healthcare snabdeva milione ljudi proizvodima za oralnu higijenu, lekovima koji se izdaju bez lekarskog recepta i dijetetskim suplementima.
Mnogi od naših proizvoda, kao što su Panadol, Coldrex, Aquafresh, Sensodyne, parodontax, poznati su širom sveta.

Consumer healthcare donosi novu i dinamičnu dimenziju kompaniji, ali kao što je to slučaj i sa svim našim proizvodima, pokretačka sila consumer healthcare poslovanja je naučna delatnost. Sa četiri centra za istraživanje i razvoj, kao i uz consumer healthcare regulativu, naše poslovanje smatra naučne inovacije i marketing podjednako važnim i na taj način nudi vrhunske mogućnosti u oba segmenta.

Udružili smo naše poslovanje u oblasti consumer healthcare sa Novartisom, kako bismo osnovali jednu od najvećih consumer healthcare kompanija u svetu, zauzimajući prvo mesto proizvodima specijalizovanim za oralno zdravlje i over-the counter (OTC) lekovima na 36 tržišta i vodećom pozicijom u oblasti zdravlja kože i porodične ishrane.


U skladu sa napredovanjem integracije pomenutih oblasti, na ovoj internet stranici biće dostupne informacije o proširenom portfoliu u consumer healthcare oblasti.

Sledeća lista obuhvata naše glavne consumer healthcare proizvode dostupne u Srbiji. 


Oralna higijena

Naziv proizvoda Opis proizvoda
Aquafresh Fresh&Minty Pasta za zube AQUAFRESH Fresh&Minty sa svežim ukusom mente i trostrukom zaštitom namenjena je očuvanju jakih zuba, zdravih desni* i svežeg daha. Formula za zaštitu zubne gleđi jača zube iznutra tako što sprečava ispiranje minerala sa gleđi i onemogućava nastanak kiselinske erozije. *uz pranje zuba dva puta dnevno
Aquafresh Mild&Minty Pasta za zube AQUAFRESH Mild & Minty sa blagim ukusom mente i trostrukom zaštitom namenjena je očuvanju jakih zuba, zdravih desni* i svežeg daha. Formula za zaštitu zubne gleđi jača zube iznutra tako što sprečava ispiranje minerala sa gleđi i onemogućava nastanak kiselinske erozije. *uz pranje zuba dva puta dnevno
Aquafresh Whitening + complete care Pasta za zube Aquafresh Whitening + Complete Care sa mikročesticama nežno čisti i izbeljuje Vaše zube. Klinički dokazano osigurava belinu koja traje duže.* *u poređenju sa pastom za zube Aquafresh Fresh&Minty uz redovno pranje zuba
Aquafresh White&Shine Pasta za zube AQUAFRESH White&Shine sa mikročesticama za izbeljivanje, čisti, izbeljuje i polira zube radi postizanja glatkog i sjajnog izgleda. Za vidno sjajnije i glatkije zube u roku od 7 dana.* Klinički je dokazano da pomaže da zubi duže ostanu beli i sjajni. *u poređenju sa pastom za zube Aquafresh Fresh&Minty uz redovno pranje zuba
Aquafresh Intense White Pasta za zube AQUAFRESH Intense White sa mikročesticama dubinski izbeljuje i daje vidljivo belje zube*. Na zubima se stvara nevidljivi zaštitni sloj i klinički je dokazano da osigurava belinu koja traje duže.** *prema proceni stomatoloških stručnjaka. **u poređenju sa pastom za zube Aquafresh Fresh&Minty uz redovno pranje zuba
Aquafresh Extreme clean / Pure breath Nemojte samo da osvežite, već i pročistite dah zubnom pastom Aquafresh Extreme Clean Pure Breath. Naučno je dokazano da Aquafresh trostruka zaštita sa cinkom pospešuje pročišćavanje vašeg daha. Uklanja bakterije pružajući Vam nesvakidašnji osećaj čistoće. Antibakterijska zubna pasta se pretvara u mikroaktivnu penu, kako bi što efikasnije otklonila izvore mirisa koji uzrokuju zadah, dok uništava štetne bakterije i u najnepristupačnijim oblastima usne duplje, odnosno zuba, jezika i desni.
Aquafresh Multi Active Pasta za zube Aquafresh MultiActive (Active 12h Protection) objedinjuje tri koristi paste za zube i osigurava 12-časovnu* zaštitu od karijesa. Za zdrave desni*, jake zube i svež dah. *uz redovno pranje zuba dva puta dnevno
Aquafresh Herbal Pasta za zube AQUAFRESH Herbal sadrži jedinstvenu mešavinu lekovitog bilja kao što su nana, majčina dušica, majoran, peršun, ruzmarin i menta. Pasta za zube Aquafresh Herbal pomaže pri zaštiti desni i jačanju gleđi. Formula za zaštitu zubne gleđi jača zube iznutra tako što sprečava ispiranje minerala sa gleđi i onemogućava nastanak kiselinske erozije.
Aquafresh HD White Illuminating Mint Aquafresh High Definition White Illuminating Mint pasta za zube sadrži našu jedinstvenu ILLUMIPEARLS™ tehnologiju, sa aktivnim, finim i sjajnim mikrozrncima koja sa prvim pranjem zuba počinje da otklanja mrlje i polira površine vaših zuba, čime vam pruža do 3x bolje održavanje beline* i blistav efekat.
Aquafresh HD White Tingling Mint Aquafresh High Definition White Tingling Mint pasta za zube sadrži našu jedinstvenu ILLUMIPEARLS™ tehnologiju, sa aktivnim, finim i sjajnim mikrozrncima koja sa prvim pranjem zuba počinje da otklanja mrlje i polira površine vaših zuba, čime vam pruža do 3x bolje održavanje beline* i blistav efekat.
Aquafresh Milk Teeth Aquafresh Milk Teeth zubna pasta je specijalno razvijena za decu od 0-2 godine, i pruža odgovarajuću negu i zaštitu od karijesa za mlečne zube, da bi stalni zubi mogli da budu snažni i zdravi.
Aquafresh Little Teeth Aquafresh Little Teeth zubna pasta je specijalno razvijena za decu od 3-5 godina. Trobojna formulacija sa trostrukom zaštitom pruža odgovarajuću negu i zaštitu od karijesa za zube Vašeg deteta, da bi stalni zubi mogli da budu snažni i zdravi.
Aquafresh my Big Teeth Aquafresh my Big Teeth je specijalno razvijena zubna pasta koja peni, za decu od 6 godina i stariju. Pomaže u jačanju i zaštiti gleđi od propadanja uzrokovanog kiselinama iz zubnog plaka.
Aquafresh Milk Teeth/četkica Aquafresh Milk Teeth četkicu za zube za decu do 2 godine, specijalno su dizajnirali stomatolozi. Omogućava čišćenje svih površina dragocenih prvih zubića. Meka vlakna pod različitim uglovima obuhvataju svaki zub. Fleksibilni vrat se savija i tokom pranja zuba apsorbuje suvišni pritisak.
Aquafresh Little Teeth/četkica Četkicu za zube Aquafresh Little Teeth dizajnirali su stomatolozi za decu od 3 do 5 godina. Privlačni likovi u dizajnu četkice bude dečiju znatiželju i podstiču ih na pranje zuba.
Aquafresh Big Teeth/četkica Aquafresh Big Teeth četkice za zube su specijalno dizajnirane od strane stručnjaka za zdravlje zuba, za decu stariju od 6 godina. Glava četkice ima moderan dizajn i vlakna različite dužine dizajnirana da pomognu u čišcenju mešovitih zuba, praznina i desni dok počinjete da podstičete decu da sama peru zube.
Aquafresh Clean Control Aquafresh Clean Control četkica za zube ima fleksibilnu glavu četkice koja se prilagođava obliku zuba i dopire do teško dostupnih mesta. Vlakna srednje tvrdoće.
Aquafresh In-between Četkica za zube AQUAFRESH In-Between Clean zbog različite dužine vlakana omogućava temeljno čišćenje površine zuba i prostora između zuba. Jedinstven savitljivi vrat apsorbuje preveliki pritisak pri pranju zuba i pomaže pri zaštiti desni. Srednje tvrda vlakna. Dostupna je u pakovanju 3 za 2.
Aquafresh White&Shine/četkica Aquafresh White & Shine četkica za zube pomaže u obnavljanju prirodne beline zuba. Vlakna srednje tvrdoće.
Aquafresh Tooth & Tongue + Interdental Četkica za zube AQUAFRESH Tooth & Tongue + Interdental sa teško dostupnih površina uklanja bakterije koje uzrokuju neprijatan zadah i tako pomažu pri njegovom uklanjanju. Mekom gumom za čišcenje jezika (koja sadrži mentol) uklanja bakterije, a dugim, izuzetno finim i ukrštenim interdentalnim vlaknima dopire i do 75% dublje u prostor između zuba.* Jedinstven savitljivi vrat apsorbuje preveliki pritisak pri pranju zuba i pomaže pri zaštiti desni. Srednje tvrda vlakna.
Aquafresh Interdental Četkica za zube AQUAFRESH Interdental ima produžena, izuzetno tanka vlakna, koja prodiru 50% dublje u prostor između zuba.* Jedinstven savitljivi vrat apsorbuje preveliki pritisak pri pranju zuba i pomaže pri zaštiti desni. Srednje tvrda ili tvrda vlakna. *U poređenju sa uobičajenom četkicom za zube sa ravnim vlaknima; poređenje je izvršeno u laboratoriji.
Aquafresh Family AQUAFRESH Family četkica za zube za svakodnevno temeljno pranje zuba. Vlakna koja su zaobljena na krajevima pomažu u zaštiti zuba desni. Ergonomski dizajnirana drška četkice za komforniju upotrebu i kontrolu četkanja. Jedinstveni patentirani fleksibilni vrat četkice apsorbuje suvišni pritisak pri pranju zuba i pomaže u zaštiti desni.
Aquafresh Mouthwash Fresh Tečnost za ispiranje usta AQUAFRESH Fresh ima svež ukus i ne sadrži alkohol. Pomaže pri jačanju zuba i sprečava kvarenje zuba na teško dostupnim mestima. Jača zubnu gleđ (sadrži fluorid) i osvežava dah. Može se koristiti svakodnevno.
Sensodyne Classic Sensodyne Classic pasta za zube sadrži stroncijum-hlorid koji dokazano smanjuje bolnu osetljivost zuba. Redovnim pranjem zuba uklanja plak.
Sensodyne Fluoride Sensodyne Fluoride zubna pasta sadrži unapređenu formulaciju koja pruža produženu zaštitu kod osetljivih zuba 24/7. Redovnim pranjem zuba uklanja plak i sadrži fluorid za sprečavanje karijesa. Ima sveži ukus mente.
Sensodyne Whitening Sensodyne Whitening zubna pasta sadrži formulaciju koja pruža produženu zaštitu kod osetljivih zuba. Nežno i efikasno pomaže da se uklone mrlje i vrati prirodna belina zuba. Redovnim pranjem zuba uklanja plak i sadrži fluorid koji sprečava karijes. Ukus mente pruža osećaj čistoće i svežine u ustima.
Sensodyne Multi Care Sensodyne Multi Care pasta za zube sadrži unapređenu formulaciju koja pruža produženu zaštitu kod osetljivih zuba. Redovnim pranjem zuba uklanja plak i sadrži fluorid za sprečavanje karijesa. Sadrži antimikrobni agens koji uz redovnu upotrebu pomaže u održavanju zdravih desni. Ukus mente pruža osećaj čistoće i svežine u ustima.
Sensodyne Rapid Sensodyne Rapid zubna pasta deluje brzo tako što stvara mineralni izolacioni sloj preko dentina i unutar mikro kanalica. Na ovaj način se sprečava da nadražaj stigne do zubnog nerva.
Sensodyne Repair & Protect Medicinska pasta za zube. Sensodyne Repair & Protect zubna pasta sa Novamin® formulom se razlikuje od drugih pasti za zube. Ona ima jedinstvenu, klinički ispitanu formulu sa koncentrovanim kalcijumom koji pomaže da se obnove osetljiva područja i smanji osetljivost zuba.
Sensodyne Expert Sensodyne Expert četkica za zube dizajnirana je za osobe sa osetljivim zubima. Svilenkasta srednje meka vlakna su glatka i zaobljena na vrhu kako bi se omogućilo nežno ali istovremeno temeljno čišćenje osetljivih zuba, i nežna su za desni. Kraća spoljna vlakna zaobljene glave četkice prilagođavaju se osetljivim zonama kao što su linije desni, i temeljno ih čiste. Mala glava četkice doseže i do najskrivenijih delova usne duplje.
Sensodyne Dental Floss Sensodyne konac za zube je presvučen glatkim premazom voska koji se brzo rastvara da bi oslobodio fluorid iz nežnih vlakana. Glatki monofilament je dizajniran da se lako kreće između zuba, bez napora. Svež ukus mentola. Sadrži fluorid.
parodontax Bez fluorida Parodontax Bez fluorida je pasta za zube za svakodnevnu upotrebu. Pomaže u zaustavljanju krvarenja desni i sprečava pojavu problema sa desnima. Daje intenzivan osećaj čistoce i obezbeđuje dugotrajan osećaj svežine.
parodontax Fluorid parodontax Fluorid zubna pasta pomaže u zaustavljanju krvarenja desni i sadrži fluorid koji sprečava pojavu karijesa, tako da se pouzdano može koristiti svakog dana. parodontax zubna pasta ima jedinstvenu formulaciju specificnog ukusa, koji se većini korisnika svideo nakon 14 dana primene.
parodontax Nežno izbeljivanje parodontax Nežno izbeljivanje pomaže u sprečavanju krvarenja desni* i takođe pomaže zubima da povrate svoju prirodnu belinu, nežno uklanjajući fleke na površini zuba. parodontax zubna pasta ima jedinstvenu formulaciju specifičnog ukusa, koji se većini korisnika svideo nakon 14 dana primene. *uz upotrebu dva puta dnevno
parodontax Extra fresh parodontax Extra Fresh zubna pasta čisti zube tako što doprinosi otklanjanju plaka i na taj način pomaže u zaustavljanju krvarenja desni. parodontax takođe sadrži fluorid koji sprečava karijes, tako da ga možete koristiti svakog dana. parodontax Extra Fresh pomaže u zaustavljanju krvarenja desni i čini Vaš dah intenzivno svežim, istovremeno stvarajući višečasovni osećaj čistoće usta i svežeg daha.
parodontax Extra soft parodontax četkica za pranje zuba posebno je dizajnirana da pomogne u otklanjanju zubnog plaka, jednog od glavnih uzroka krvarenja desni. Ima malu glavu sa izuzetno mekim vlaknima i omogućava bolji pristup i najudaljenijim regijama.
parodontax Daily mouthwash parodontax tečnost za ispiranje usta za svakodnevnu upotrebu pomaže u sprečavanju krvarenja desni*. Pruža aktivnu zaštitu i sprečava krvarenje desni, deluje protiv bakterija i efikasno smanjuje plak i do 12 sati nakon upotrebe. parodontax tečnost za ispiranje usta za svakodnevnu upotrebu sadrži nisku koncentraciju hlorheksidina, što omogućava efikasno smanjenje plaka. *U kombinaciji sa pranjem zuba dva puta dnevno
Corega Extra snažno COREGA Ekstra Snažno krema za pričvršćivanje zubnih proteza obezbeđuje stabilnost proteze tokom celog dana i ima prijatan ukus mente.
Corega Neutralan ukus COREGA Neutralan ukus krema za pričvršćivanje zubnih proteza obezbeđuje stabilnost proteze tokom celog dana i nema aroma koje mogu da menjaju ukus hrane.
Corega Svež dah COREGA Svež dah krema za pričvršćivanje zubnih proteza obezbeđuje stabilnost proteze tokom celog dana i osvežava dah.
Corega Bio Formula Corega Bio Formula tablete za čišćenje zubnih proteza uništavaju 99,9% bakterija koje izazivaju neprijatan zadah i imaju antibakterijsko i dezinfekciono dejstvo. Sprečavaju nadražaj sluzokože usne duplje i stvaranje kamenca na protezi i osvežavaju dah.
Corega Parts Corega Parts tablete za čišcenje zubnih proteza uništavaju 99,9% bakterija koje izazivaju neprijatan zadah i imaju antibakterijsko i dezinfekciono dejstvo. Sprečavaju nadražaj sluzokože usne duplje i stvaranje kamenca na protezi i osvežavaju dah.

Respiratorni sistem

Naziv leka Sastav/Farmaceutski oblik
Coldrex paracetamol 500mg/askrorbinska kiselina 30mg/kofein 25mg/terpin-hidrat20mg/fenilefrin-hidrohlorid 5mg. (tableta)
Coldrex HotRem Lemon paracetamol 750mg / askrorbinska kiselina 60mg / fenilefrin-hidrohlorid 10mg, (prašak za oralni rastvor)
Coldrex HotRem med i limun paracetamol 750mg / askrorbinska kiselina 60mg / fenilefrin-hidrohlorid10mg. (prašak za oralni rastvor)
Coldrex MaxGrip šumsko voće sa mentolom paracetamol 1000mg / askrorbinska kiselina 70mg / fenilefrin-hidrohlorid 10mg.(prašak za oralni rastvor)

Analgetici

Naziv leka Sastav/Farmaceutski oblik
Panadol Paracetamol 500mg.(film tableta)
Panadol Advance Paracetamol 500mg.(film tableta)
Panadol Baby Paracetamol 120mg/5ml.(oralna suspenzija)
Panadol Extra Advance Paracetamol 500mg / kofein 65mg.(film tableta)

Ostali

Naziv leka Sastav/Farmaceutski oblik