Objavjivanje podataka o prenosu vrednosti zdravstvenim radnicima

Objavljivanje podataka u skladu sa EFPIA kodeksom

Prepoznajemo značaj unapređenja transparentnosti i postavljanja potreba pacijenta u centar svake odluke koju donosimo. Ostajemo posvećeni objavljivanju podataka o transferima vrednosti prema zdravstvenim radnicima i nameravamo da proširimo naše izveštavanje o individualnim transferima vrednosti, odnosno po pojedinačom imenu zdravstvenog radnika.

Mi već objavljujemo plaćanja zdravstvenim radnicima u 32 zemlje širom Evrope (uključujući Rusiju i Ukrajinu), kao i u Australiji, Japanu i SAD, za aktivnosti kao što su savetodavni odbori, naučni simpozijumi i istraživanje tržišta.

Počev od 2019. godine, u zemljama gde je to pravno dozvoljeno, objavljivaćemo na godišnjem nivou individualna plaćanja zdravstvenim radnicima za učestvovanje na edukativnim sastancima i za stručne usluge kao što je držanje predavanja ili učestvovanje u savetodavnim odborima. U zemljama gde objavljivanje na nivou pojedinačnog zdravstvenog radnika nije pravno dozvoljeno, nastavićemo da podatke objavljujemo u formi ukupnog iznosa.

Saznajte više o objavljivanju podataka u SAD, Evropi i ostalim zemljama u svetu na stranicama u okviru ovog odeljka.